Antu Makto

Az Antu Makto argentin dog kennel blogja, honlapja.

Rólunk

2017. augusztus 02. 14:05 - Szikszai Katalin

Kedves Látogató!

Üdvözlünk az Antu Makto argentin dog kennel blogján. Blogunk azért készült el, mert az angol nyelvű honlapunk mellett fontosnak tartjuk, hogy magyar nyelven is szolgáljunk információkkal kutyáinkról, illetve általánosságban az argentin dogról.

Kutyáinkkal együtt Galgamácsán élünk, jelenleg 8 dogo tartozik a családunkba. Kutyáink családtagok, elsősorban kedvencek, másodsorban "tenyészkutyák".

A fajtával 1999-ben ismerkedtem meg, ebben az évben is kaptam az első, majd a második argentin dogomat a Del Condores kennelből. Andó Gertrúddal, a tenyésztőjükkel együtt elkezdtünk kiállításokra járni, és tudatlanul is eldőlt a sorsom. A második kutyát a családdal együtt a harmadik dogo követte és így tovább...

Az önálló, tudatos keresést és tenyésztést 2007-ben kezdtem el. Ekkor ismerkedtem meg a Cazador Criollo kennel tulajaival, miután rábukkantam szukájukra, Luisa Verdes Pampasra, akibe mondhatni olyan dogos formában első látásra szerelmes lettem, és tudtam, hogy tőle szeretnék vásárolni egy kis szukát tenyésztésre, kiállításra.
Másfél év várakozás után meg is született Bonita, és azon a napon közös tulajdonba megérkezett Mapuche del Entrevero is Argentínából, és ezzel az Antu Makto kennel is elkezdődött.

Kiskutyáink évi 1-2 alkalommal születnek, csak akkor hozunk létre párosítást ha annak minőségében hiszünk, és van tenyészcélunk az alommal. Fontosnak tartjuk az egészségügyi szűréseket, a fajtára jellemző "betegségek" kiszűrését (süketség kiszűrése BAER teszttel, csípőizületi diszplázia szűrése (HD) röntgennel), tenyésztésbe csak szűrt, egészséges, jó idegrendszerű kutyákat vonunk és a kölyköket is hallásvizsgáltatjuk. Hiszünk abban, hogy csak egy egészséges, jó idegrendszerű kutyával igazán öröm az együttélés, és egy tenyésztőnek kutya kötelessége erre maximálisan törekedni. 

Természetesen kutyáink típusos, szép küllemére is odafigyelünk, az általunk kedvelt típust tenyésztjük. Rendszeresen veszünk részt kiállításokon, kutyáinkat nemzetközi, népes mezőnyben, fajtaspecialista bírók által bírált kiállításokon mérettetjük meg.

Köszönjük szépen a látogatást, mindenkinek jó kutyázást kívánunk!

Szikszai Katalin és Virág Gergely

anigif.gif

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://antumakto.blog.hu/api/trackback/id/tr4812710644
süti beállítások módosítása