Antu Makto

Az Antu Makto argentin dog kennel blogja, honlapja.

Argentin dog klubkiállítások 2018.

2018. február 24. 09:49 - Szikszai Katalin

Indul az idei kiállítási szezon, és úgy tűnik szerencsére azoknak sem kell otthon maradniuk, akik kutyáikat nagy mezőnyben, hozzáértő bíró előtt szeretnék megmérettetni.

Az eddig publikus, minden dogo rajongó számára érdekes kiállítások Európában, 2018-ban:

1. MMTE Klubkiállítás 03.16 Pécs. BÍró: Aleksandar Gavriolovic, de la Paco Passa kennel tulajdonosa, több, mint 20 éve a fajta lelkiismeretes rajongója, tartója és tenyésztője. Aki nem akar nagyon messzire utazni, annak úgy gondolom nagy kár lenne kihagynia a kiállítást. Hosszú évek után nem csak hozzáértő, hanem fajtaspecialista bíró a magyar klubkiállításon. Nem mellesleg a Klubkiállítás után szombaton és vasárnap CACIB kiállítások is lesznek Pécs szép városában. Egy kutyásnak ideális hosszú hétvége :)
Nevezés: www.hod-dog.hu

mmte_clubshow3.jpg

 

2. Vrsac CACIB (Szerbia) , 03.25. Bíró: Massimo Inzoli, Olaszország. Véleményem szerint az egyik legjobb európai bíró, aki hosszú éveken át nagyon sikeresen tenyésztette a fajtát. Volt szerencsém évekkel ezelőtt tolmácsként dolgozni mellette a DACH klubkiállításán, élvezet volt logikus, megindokolt bírálatait hallgatni, ahol a kiállítás végére minden kiállító meg is értette, hogy mit preferál és mit nem egy dogonál. 

vrsac.jpg

 

3. AMDA világkiállítás, Argentína, 04.07. Azt hiszem ehhez nem kell sok mindent hozzáfűznöm. Aki teheti, menjen. Egy hetes kiállítás, előadások és minden földi jó.

amda.jpg

 

4. Montenegrói Klubkiállítás, 05.06, Bar. Bíró: Dr Fernando Centurion - huszon éve a fajta tartója, tenyésztője, jelenleg az anyaország argentin dog klubjának és az AMDA elnöke, akit személy szerint szintén az egyik legjobb bírónak tartok. A kiállítás gyönyörű helyen lesz a tengerparton.

montenegro.jpg

 

5. Le Breuil, 05.12-13, Franciaország. Bírók: Damian Moreno (De Dona Arcelia kennel) és Lucho Milla (del Tumi) kennel. Szintén egy jó hosszú hétvégés program, két hozzáértő argentin bíróval.

breuil.jpg

 

6. SADAK Klubkiállítás, 06.09. Obrenovac, Szerbia. Bíró: Mario Pinelli, az Olasz Argentin Dog Klub elnöke, a del Picadero kennel tulajdonosa. A SADAK minden évben az egyik kedvenc kiállításom. Jó szervezés, jó társaság, minden évben színvonalas rendezvény specialista bíróval.

obrenovac.jpg

 

7. Fiesta Doguera Smederevo, 08.19, Szerbia. Bíró: Horacio Rivero (del Totoral kennel). Horacio Rivero saját bevallása szerint idén 71 éve foglalkozik a fajtával, az egyik a "nagy öregek" közül. Úgy gondolom mindenképpen megtiszteltetés, ha valaki kutyát vezet fel az ő bírálatán. Szendrő vára pedig kiváló kiállítási helyszín.

smederevo.jpg

 

Jó kiállítási szezont mindenkinek! Ahoyg látható, pár száz kilóméteren belül sok-sok kiállításon bírál majd igazi fajtaspecialista bíró, akiknek a véleményére lehet is adni, emellett biztos vagyok benne, hogy minden felsorolt kiállításon 50-150 argentin dogot lehet majd megcsodálni egy helyen és egy időben, Európa különböző kenneljeiből.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://antumakto.blog.hu/api/trackback/id/tr9113693788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása